Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini
29. Apr. 2015.
Poziv novinarima za prijavu radova za Novinarsku nagradu
Nagrade ACCOUNT-a dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u protekloj godini (razdoblje od 1. maja 2014. do 30. aprila 2015. godine).

Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini poziva novinare da se prijave na konkurs za nagradu za najbolju novinarsku priču na temu korupcije.

 

Nagrade se dodjeljuju novinarima iz svih medija (novine, novinske agencije, radio, televizija, internet portali), za najbolje priče odnosno istraživanja o korupciji.

 

Nagrade ACCOUNT-a:

1. Nagrada za najbolji pisani izvještaj o korupciji;

2. Nagrada za najbolji videoprilog o korupciji;

3. Nagrada za najbolji audioizvještaj o korupciji;

 

Svaki od nagrađenih autora će uz priznanje dobiti i novčanu nagradu u iznosu od po 1.000 maraka.

 

Nagrade ACCOUNT-a dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u protekloj godini (razdoblje od 1. maja 2014. do 30. aprila 2015. godine).

 

Autore za nagradu ACCOUNT-a mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori te Savjetodavni odbor ACCOUNT-a i ocjenjivački žiri.

 

Prijedlozi se šalju na adresu Centra za razvoj medija i analize (Dalmatinska 1, 71000 Sarajevo, BiH), u periodu od 1. do 31. maja 2015. godine. Prijedlozi se šalju poštom uz priložene fotokopije kandidiranih tekstova, odnosno CD ili DVD nominiranih izvještaja/priloga. Molimo kandidate da isti sadržaj pošalju i elektronskim putem na zvaničnu adresu ACCOUNT-a account@account.ba sa naznakom "Za novinarsku nagradu".

 

Sve informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na internet stranici ACCOUNT-a u rubrici Nagrade (account.ba/stranica/nagrada).