Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Stvaranje preduvjeta za uspješnu borbu protiv korupcije u zapošljavanju
01. Jun. 2015.
POZIV NA KONFERENCIJU: Zapošljavanje i pristup radnim mjestima u javnom sektoru
Na konferenciji će o mogućnostima unapređenja sistemna zapošljavanja u javnom sektoru govoriti predstavnici Agencije za državnu službu Federacije BiH, Agencije za državnu upravu Republike Srpske, Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT u saradnji sa Udruženjem građana Justicia poziva vas na konferenciju ''Zapošljavanje i pristup radnim mjestima u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini - stvaranje preduvjeta za uspješnu borbu protiv korupcije u zapošljavanju'' koja će se održati u Tuzli, 3. juna 2015. godine sa početkom u 10.00.

Konferencija ima za cilj da pokrene dijalog o neophodnim promjenama kada je u pitanju sistem zapošljavanja u javnom sektoru koji, prema rezultatima ACCOUNT-ovog istraživanja koje će takođe biti predstavljeno na ovoj konferenciji, ima brojne nedostatke koji ostavljaju prostor za netransparentnost i samovolju rukovodilaca javnih institucija.

Na konferenciji će o mogućnostima unapređenja sistemna zapošljavanja u javnom sektoru govoriti predstavnici Agencije za državnu službu Federacije BiH, Agencije za državnu upravu Republike Srpske, Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Konferenciji će prisustvovati i predstavnici organizacija civilnog društva.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem broja telefona 033 263 546 a za dodatne informacije molimo Vas da pozovete 062 974 505 (Ervin Turbić, udruženje građana Justicia).

 

Dnevni red konferencije možete pogledati ovdje.

 

(ACCOUNT)