Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
24. Jun. 2015.
TRANSPARENCY INTERNATIONAL: Prezentacija Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije u Bosansko–podrinjskom kantonu
Prezentacija će se održati u četvrtak, 25. juna 2015. godine u skupštinskoj sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu, sa početkom u 12 sati

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH), u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), organizuje prezentaciju Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije za period 2015 - 2019. u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Cilj prezentacije je da se svi organi vlasti u Bosansko-podrinjskom kantonu upoznaju sa potrebom uspostave mehanizma koordinacije na nivou Kantona, te da se prezentuju pojedinačni segmenti Strategije za borbu protiv korupcije, kao i mjere iz Akcionog plana za provedbu Strategije, u cilju upoznavanja kantonalnog nivoa vlasti sa obavezama koje proističu iz nove Strategije.

Na prezentaciji se očekuje učešće predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona, predstavnika javnih ustanova i javnih preduzeća, te predstavnika medija i civilnog društva.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 25. juna 2015. godine u skupštinskoj sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu, sa početkom u 12 sati.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.