Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
NOVINARSKA NAGRADA ACCOUNT-A
28. Jun. 2016.
Novinari Omer Hasanović i Aladin Abdagić dobitnici nagrade za najbolje izvještavanje o korupciji
Novinar Centra za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva Aladin Abdagić dobio je nagradu za najbolji pisani izvještaj o korupciji za svoj tekst „Bogati Čovićev punac“ o imovini lidera HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Najboljim videoprilogom proglašen je rad novinara magazina “Mreža” Federalne televizije Omera Hasanovića, pod nazivom “Ugodan let ”, o političkom zapošljavanju podobnih kadrova u Tuzlanskom aerodromu

Novinari Omer Hasanović i Aladin Abdagić proglašeni su dobitnicama nagrada za najbolje izvještavanje o korupciji u prethodnoj godini na dodjeli novinarskih nagrada Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini ACCOUNT održanoj u prostorijama historijskog muzeja u Sarajevu.
 
Novinar Centra za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva Aladin Abdagić dobio je nagradu za najbolji pisani izvještaj o korupciji za svoj tekst „Bogati Čovićev punac“ o imovini lidera HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.
Najboljim videoprilogom proglašen je rad novinara magazina Mreža Federalne televizije Omera Hasanovića, pod nazivom “Ugodan let ”, o političkom zapošljavanju podobnih kadrova  u Tuzlanskom aerodromu po nalogu premijera TK Bege Gutića i predsjednika Skupštine  Senada Alića te zapošljavanju pripadnika selefijskog pokreta.

Kada je u pitanju ova nagrada ona mi znači puno, veliki je podstrijek za daljnji rad, za istraživanje, posebno od Account-a koji je broj jedan kada je u pitanju borba protiv korupcije u BiH, tako da to mi puno znači i daje mi novu snagu da istražujem i pravim bolje i kvalitetnije priče, za Žurnal kaže dobitnik Account-ove nagrade za najbolji videoprilog Omer Hasanović.

Nagrada za najbolji audioizvještaj nije dodijeljena zbog malog broj prijavljenih radova u ovoj kategoriji koji po mišljenju članova žirija nisu ispunili kriterije za nagradu.
 
Članovi ovogodišnjeg žirija bili su Štefica Galić, urednica portala Tačno.net, Marija Arnautović urednica i voditeljica magazina TV Liberty, radija Slobodna Evropa, Dragana Jovanović, predsjednica udruženja “ Prijatelji Srebrenice ” Elvira Jukić, glavna i odgovorna urednica Media.ba i Berislav Jurič urednik portala bljesak.info

Svaki od dobitnika nagrade nagrađen je sa po 1.000 maraka.