Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
POTPISAN TRIPARTITINI MEMORANDUM O SARADNJI
18. Apr. 2017.
POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE, AGENCIJE ZA PREVENCIJU I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE -APIK I ANTIKORUPCIJSKE MREŽE U BIH - ACCOUNT
Danas je u Livnu upriličeno potpisivanje tripartitnog Memoranduma o saradnji između mreže ACCOUNT, Hercegbosanske županije i Agencije za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije - APIK. Memorandum su potpisali direktor mreže Eldin Karić, Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić i zamjenik direktora APIK-a, Dragan Slipac.

Eldin Karić je po potpisivanju memornaduma istakao: “Zahvaljujemo premijeru Daliću što je omogućio potpisivanje memoranduma. Ovo je veliki pomak za Hercegbosansku županiju, dokaz spremnosti za borbu protiv korupcije. Ozvaničili smo početak jednog velikog posla u provođenju aktivnosti definisanih u Akcionom planu. Mi imamo i kapacitet i znanje za realizaciju mjera iz Akcionog plana. Strateški partner mreže ACCOUNT za provođenje ovih aktivnosti biće Centar za građansku saradnju - CGS Livno.

Premijer Dalić je istakao: “Zadovoljstvo mi je da smo potpisali Memorandum o saradnji. Vlada je od samog početka mandata dala sebi zadatak da ce imati nulti stepen tolerancije prema kriminalu i korupciji. Imamo obavezu da ujedinimo napore svih pojedinaca, NVO-a, institucija da se uključe u borbu protiv korupcije. Nadam se da će ovaj memorandum biti dodatna snaga svim akterima u borbi protiv korupcije.”

“Županija je potpisivanjem ovog Memonduma ispunila strateške i zakonske obaveze, u smislu praćenja mjera definisanih u Strategiji APIK-a”, istakao je za kraj i Dragan Slipac.