Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
ZENICA
06. Nov. 2012.
Prezentacija projekta "Borba protiv korupcije u obrazovanju"

Centar za civilno društvo Kyodo prezentirat će danas na Univerzitetu u Zenici projekt "Borba protiv korupcije u obrazovanju", koji realiziraju u suradnji s Helsinškim komitetom RS i Centrom za edukaciju sudaca i tužitelja. 

U okviru tog događaja planirana je dodjela zahvalnice Univerzitetu u Zenici za suradnju na implementaciji Projekta kao i informiranje posebno brucoša o načinima identificiranja korupcije i mehanizmima borbe protiv korupcije.


"Centar za civilno društvo Kyodo izvršio je, u okviru projekta 'Borba protiv korupcije u obrazovanju', detaljnu analizu postojećih statuta javnih univerziteta u BiH i pripremio nacrt niza preporuka kojima se predlaže buduća regulacija ispitnih procedura, a koje za cilj imaju zaštitu integriteta i studenata i profesora, smanjujući tako mogućnosti za pojavu korupcije.

Kroz ove treninge cilj nam je informirati studente i profesore o predloženim mjerama za koje se nadamo da će biti prihvaćene i ugrađene u statute svih javnih univerziteta", navode iz Centra Kyodo.

Projekt "Borba protiv korupcije u obrazovanju" finansira se sredstvima Europske unije kroz program pretpristupne pomoći IPA 2008-2009. 

(Fena)