Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Nakon zabrane predstavnicima CCI-ja
20. Apr. 2013.
Transparency osuđuje cenzuru u Parlamentarnoj skupštini

Transparency International Bosne i Herecegovine najoštrije osuđuje odluku Parlamentare skupštine BiH kojom se Centrima civilnih inicjativa zabranjuje pristup sjednicama Predstavničkog doma.



Ovakav potez PSBiH predstavlja krajnje nedemokratski čin zabrane nadzora organizacija civilng društva nad nihovim radom, kao i direktan pokušaj cenzure. Zastupnici u Parlamentarnoj skupštini i putem ove odluke, i svojih obrazoloženja iste, postavili su se iznad građana BiH i demokratskog sistema nadzora rada vlasti, gušeći bilo kakav pokušaj kritike njihovog (ne)rada.



Umjesto rješavanjem gorućih problema ove države i nadzorom nad radom izvršne vlasti, zastupnici PS BiH bave se cenzurom i gušenjem demokratskih sloboda, predstavljajući nevladine organizacije kao neprijatelje i strane plaćenike samo zbog činjenice što ukazuju na njihov nerad.



Transparency International BiH podržava Centre civilnih incijativa u nastojanjima da građanima BiH približe rad institucija i ukažu na to u kojoj mjeri zastupnici u parlemtina zastupaju interese građana.