Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
U petak u Tuzli
15. Maj/Svibanj. 2013.
Poziv na promociju publikacije Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH
Publikacija “Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH” zamišljena je kao jedna vrsta alata za sve organizacije i institucije koje u budućnosti planiraju da se bore protiv korupcije

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT organizuje promociju publikacije “Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH”, u petak 17. maja 2013. godine u Tuzli u 12 sati, Sportski klub Tuzla, konferencijska sala, Kojšino br. 3 (SKVER). 

 

Za vrijeme trajanja promocije publikacije, održat će se i predstavljanje istraživanja na temu Korupcija u privredi koje su sproveli Udruženje Centar za razvoj medija i analize i Udruženje INFOHOUSE.

 

U publikaciju su uvrštene sve članice Mreže, relevantne institucije i nevladine organizacije koje svojim aktivnostima daju značajan doprinos borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Najveći broj organizacija koje se mogu pronaći u ovoj publikaciji su članice Antikorupcijske mreže ACCOUNT.

 

Jedan broj organizacija u svojim programima suštinski nije predvidio aktivnosti koje se odnose na borbu protiv korupcije, ali se svojim punopravnim članstvom u Mreži obavezao da će dio aktivnosti posvetiti borbi protiv korupcije. Ostale članice Mreže koje se nalaze u ovoj publikaciji odavno su svoju borbu protiv korupcije potvrdile kroz razne projekte, kampanje i druge inicijative. U publikaciju su također uvrštene organizacije koje nisu članice ACCOUNT-a, ali su istaknute u borbi protiv korupcije i po tome su prepoznatljive u čitavoj Bosni i Hercegovini. 

 

Publikacija “Ko je ko u borbi protiv korupcije u BiH” zamišljena je kao jedna vrsta alata za sve organizacije i institucije koje u budućnosti planiraju da se bore protiv korupcije.