Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Korupcija u najvećoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji
25. Jul. 2013.
Radnici Bosnalijeka razgovarali sa predstavnicima ACCOUNT-a

Predstavnici sindikata farmaceutske kompanije Bosnalijek razgovarali su sa predstavnicima Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini ACCOUNT o problemima u ovoj kompaniji i upoznali ih sa dešavanjima u kompaniji za koja smatraju da su koruptivna. Uposlenici Bosnalijeka zatražili su pomoć od ACCOUNT-a u zaštiti kompanije i radnih mjesta nakon nekoliko mjeseci u kojima je ova kompanija bez uprave upisane po pravilima dioničkih društava.

 

Predstavnici sindikata Bosnalijeka tokom sastanka su istakli kako žele da kompanija nastavi sa radom bez smetnji. Govorili su i o historijatu promjene uprava na nekoliko održanih Skupština te načinu na koji je to utjecalo na poslovanje kompanije a time i njihova radna mjesta.

 

Predstavnicima ACCOUNT-a predstavili su dokumentaciju koja bi mogla pomoći u rješavanju problema sa upravom kompanije. Članovima sindikata i radnicima Bosnalijeka ACCOUNT će pružiti pravnu pomoć kako bi što prije prevazišli probleme i nastavili neomatanu proizvodnju u najvećoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji.