Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
10. Nov. 2016.
Drugi dani otvorenih vrata
U petak 11.11.2016. godine od 11 do 13h održat će se “Dan otvorenih vrata” u Trebinju, Ugljeviku, Goraždu, Čapljini, Ljubuškom i Tesliću u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Dane otvorenih vrata organizovat će članice Mreže ACCOUNT: UG Topeer, Stop Mobbing, Agencija za lokalne razvojne inicijative – ALDI, Centar za građansku suradnju Livno i Helsinški odbor za ljudska prava u RS-u. 


Dani otvorenih vrata održat će se na sljedećim lokacijama: 


Ugljevik – Zgrada Opštine Ugljevik


Trebinje – Plato ispred Doma zdravlja i Cvijetni trg (Obrasci za prijavu biti će dostupni i u zgradi Opštine Trebinje – kod šalter sale)


Goražde – Zgrada Opštine Goražde 


Čapljina - Zgrada Opštine Čapljina  


Ljubuški - Zgrada Opštine Ljubuški  


Teslić – Zgrada Opštine Teslić


 

Tokom ovog dođaja na spomenutim lokacijama, građani će se moći upoznati sa radom Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT, uslugama besplatne pravne pomoći ove, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđen pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a. 


Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH.