Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
08. Dec. 2016.
ODRŽANA DISKUSIJA O IZRADI I UVOĐENJU PRAVILNIKA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Danas je u prostorijama hotela Sarajevo u Sarajevu održana „Stručna diskusija o izradi i uvođenju pravilnika za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo“.

Diskusija je održana u okviru projekta „Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo“, koji implementira nevladina oraganizacija Inicijativa i civilna akcija (ICVA).

 

Diskusija je okupila predstavnike domova zdravlja u Kantonu Sarajevo, Tima Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije i nevladine organizacije koji su zajedno radili na definisanju sadržaja pravilnika  u skladu sa Akcionim planom za borbu protiv korucije Kantona Sarajevo i Strategijom za borbu protiv korupcije BiH. Uvođenjem pravilnika u rad zdravstvenih ustanova smanjiće se mogućnosti za korupciju i povećati transparentnost u radu zdravstvenih ustanova u Kantonu.

 

Projekat „Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo“ se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT.

 

Za sve dodatne informacije molimo vas pozovite Milana Mirića, udruženje ICVA na 033 210 201, Email: micaicva@epn.ba.