Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
14. Mar. 2017.
USVOJEN AKCIJSKI PLAN U BORBI PROTIV KORUPCIJE OPĆINE LJUBUŠKI
13. ožujka 2017. godine na VI. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, usvojen je Akcijski plan u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški, pod točkom Prijedlog odluke o usvajanju Akcijskog plana za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški 2017.-2021.

 

 

Načelnik je poručio kako je stanje u općini bolje u odnosu na prethodne godine. No, odlazak obitelji preko granice zahvatio je cijelu BiH, pa ni Ljubuški nije iznimka. Primjerice, osnovna škola u Vitini ima 50 učenika manje u odnosu na prošlu godinu. Akcijski plan za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški od 2017. do 2021. trebao bi poboljšati rad općinskih struktura i lokalne zajednice. Iako su četiri vijećnika bila protiv donošenja ovog dokumenta, on je ipak usvojen većinom glasova, te bi se trebao početi primjenjivati ove godine.

 

Akcijski plan u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški predstavlja dokument koji za cilj ima unaprijediti rad samih općinskih struktura i lokalne zajednice, te olakšati pristup sredstvima koja Općina Ljubuški može dobiti putem apliciranja za projekte. Akcijski plan je svojevrsni Kodeks ponašanja za općinsku upravu, njene zaposlenike ali i za sve građane u lokalnoj zajednici.

 

Kao što smo i prije izvještavali, prije izrade samog Akcijskog plana u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški, prethodilo je potpisivanje Memoranduma o suradnji, koji predstavlja osnovu za rad na projektu izgradnje kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Ovaj projekat, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizira Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT. 

 

Fotografija (nasatv.ba)