Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
13. Dec. 2017.
RESTART NE ODUSTAJE: Uprkos zabrani gradskih vlasti podjela stripa u Banjaluci će biti održana!
Gradska vlast u Banja Luci pokretu ‘’ReStart Srpska’’ nije dozvolila izvođenje perfomans prikazavanja tabli stripa “Biznismeni patriote”. Uprkos tome “Restart” neće odustati! U četvrtak će biti održana konferencija za medije i podjela stripa na Trgu Krajine, sa početkom u 12:00 časova

Banjalučka Gradska uprava zabranila je pokretu “ReStart RS” da u četvrtak na Trgu Krajine izvedu perfomans kojim bi građanima prikazali table stripa “Biznismeni patriote”. Ovaj strip, podsjetimo, opisuje kriminal iz afere “Pandora”, teške milijarde, u koju su uključeni i nikad procesuirani  najviši bosanskohercegovački političari.

Predsjednik “ReStart-a” Stefan Blagić je rekao da mu je iz Gradske uprave saopšteno da je Turistička organizacija Grada Banjaluka cijeli prostor Trga Krajine (od Teranove do Gradske tržnice) zakupila sve do 5. januara, do kada je na gradskom trgu traje manifestacija “Zimzograd”.

“Kao alternativno rješenje punudili su nam lokaciju u naselju Borik, što smo mi odbili, jer je potpuno besmisleno da tamo održimo performans, pošto u tom dijelu nema velike frekvencije ljudi na jednom mjestu”, kazao je Blagić.

Strip govori o aferi “Pandora”, odnosno o kriminalu u UIO BiH, zbog čega su uhapšeni bivši direktor UIO Kemal Čaušević, pomoćnik direktora za carine Zdravko Cvjetinović i još 40 osoba. Akteri stripa “Biznismeni patriote” između ostalih su: Dragan Čović, Milorad Dodik, Nikola Špirić, Amir Zukić, Adnan Terzić, Vjekoslav Bevanda i drugi.

Bez obzira na sve "sabotaže" konferencija za medije povodom povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i zabrane prikazivanja stripa  “Biznismeni patriote” biće održana na banjalučkom Trgu Krajine u četvrtak 14.12.2017. godine sa početkom u 12:00 časova.
Nakon konferencije za medije, građanima će biti podijeljeni besplatni primjerci stripa.