Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
21. Maj/Svibanj. 2018.
ACCOUNT NOVINARSKA NAGRADA: Još deset dana za prijavu!
Ostalo je još deset dana za prijave za ACCOUNT novinarsku nagradu za najbolje izvještavanje o korupciji! Nagrade se dodjeljuju za najbolji pisani, video i audio izvještaj objavljen u medijima u periodu od 1. maja 2017. do 30. aprila 2018. godine

Rok za prijave najboljih novinarskih radova na temu korupcije za šestu ACCOUNT novinarsku nagradu je sve bliže. Novinari, urednici i medijske kuće u narednih deset dana mogu predlagati pisane, video i audio radove objavljene u periodu od 1. maja 2017. do 30. aprila 2018. godine.

ACCOUNT novinarska nagrada se dodjeljuje za najbolje istraživanje o korupciji, objavljeno u online i štampanim medijima, na televiziji i radiju. Autori nagrađenih novinarskih radova dobijaju novčanu nagradu.

Prijavljene radove ocjenjuje nezavisni petočlani žiri kojeg čine novinari i medijski profesionalci iz Bosne i Hercegovine.

- Na ovaj način želimo da promovišemo istraživačko novinarstvo i podstaknemo medije da se njim bave jer mislimo da je to interes javnosti. Suština istraživačkog novinarstva treba da bude prezentovanje svega onoga što interesuje javnost i da na osnovu tih informacija javnost kreira svoje mišljenje, a ne na osnovu onoga što političari kažu, kazao je Eldin Karić, izvršni direktor ACCOUNT-a.

Prijedlozi se šalju elektronskim putem na zvaničnu adresu ACCOUNT-a anovinarskanagrada@gmail.com sa naznakom "Za novinarsku nagradu". Radijski i video prilozi se šalju putem We Transfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link na prilog.

Nagrade se dodjeljuju novinarima iz svih medija (novine, novinske agencije, radio, televizija, internet portali), za najbolje priče odnosno istraživanja o korupciji.

Rok za dostavljanje prijedloga je četvrtak, 31. maj 2018. godine.