Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv za medije
17. Nov. 2012.
Osnivačka skupština Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT
Udruženje CENTAR ZA RAZVOJ MEDIJA I ANALIZE/CRMA i Udruženje INFOHOUSE, u suradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, pozivaju Vas na Osnivačku skupštinu Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT.

Skupština će biti održana19.11.2012.uzgradiParlamentarneskupštineBiH,TrgBiH1,Sarajevo,uVelikojdvorani,spočetkomu12sati.

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će se prisutnima, kao počasni govornici, obratiti gospodin David Barth, direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, koja pomaže aktivnosti ACCOUNT-mreže, gospodin Severin Strohal, šef Odjelazapravosuđe,unutarnjeposloveireformujavneupraveuDelegaciji Evropskeunije u BiH, gospodin Sead Lisak, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, gospodin Boris Ivanović, načelnik Službe za operativnu podršku SIPA-e i gospodin Boško Čeko, glavni revizor u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

 

U ime organizatora, skupu će se obratiti gospodin Eldin Karić, izvršni direktor CRMA i direktor projekta ACCOUNT i gospođa Dženana Alađuz, direktorica Asocijacije INFOHOUSE i koordinatorica mreže ACCOUNT.

Skupštinom će moderirati gospođa Senka Kurt, urednica na Radiju Stari Grad.

 

Predstavnici nevladinih organizacija će se izjasniti o pristupanju Antikorupcijskoj mreži u BiH ACCOUNT i usvojiti manifest Mreže. Formirat će se i pet sektorskih grupa, posvećenih prevenciji i borbi protiv korupcije u zdravstvu, obrazovanju, javnim finansijama, ekonomiji i pravosuđu.

Cilj Antikorupcijske mreže BiH (ACCOUNT) jeste da, kroz zajedničke napore i ujedinjeni glas, borba protiv korupcije u našoj zemlji postane sistematična, održiva i s trajnim rezultatima.

  

ACCOUNT će zagovarati primjenu ili unapređenje postojećih zakonskih rješenja u suzbijanju korupcije, te provesti javnu kampanju, kako bi se podigla svijest o važnosti borbe protiv korupcije. Najvažnije, ACCOUNT će biti glas građana kojima je dosta mita, korupcije i "štele" s kojima se susreću na svakom koraku.

Program Osnivačke skupštine možete pronaći na www.account.ba.

 

Za sve dodatne informacije molimo pozovite 033 263-546 (gđa Aleksandra Bosiočić Dronjić, CRMA).

 

Očekujemo vas 19.11. u Velikoj dvorani Parlamentarne skupštine BiH, unaprijed hvala na suradnji!

ACCOUNT tim