Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
U povodu Međunarodnog dana borbe protv korupcije
06. Dec. 2012.
ACCOUNT će podijeliti četiri miliona maraka građanima u BiH

Povodom Međunarodnog dana borbe protv korupcije, koji se obilježava u nedjelju 9. decembra, Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini organizira u petak, 07.decembra, ulične akcije u jedanaest gradova u Bosni i Hercegovini.

Akcije će biti održane u Livnu, Banjaluci, Mostaru, Cazinu, Tomislavgradu, Kalesiji, Sarajevu, Zenici, Brčko Distriktu, Trebinju i Bratuncu.

Tom prilikom, građanima će se podijeliti 20.304 letka “u vrijednosti” od po 200 konvertibilnih maraka, čime će se, simbolično, skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da dnevno, u koruptivnim tokovima u BiH, nestane suma od 4.060.800 KM (47 konvertibilnih maraka u sekundi).

Takođe, građanima će biti predstavljen Manifest Antikorupcijske mreže.

Aktivisti članica Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT, dijelit će letke u navedenim gradovima, na punktovima ispred bolnica, univerziteta, opština/općina i sudova u razdoblju od 10 do 12 sati.

Nadamo se da ćete medijski propratiti ovu akciju te time - i na ovaj način - doprinijeti jačanju svijesti građana u Bosni i Hercegovini o problemu korupcije i milionima koji svakodnevno nestaju u koruptivnim tokovima.

Za sva pitanja molimo vas pozovite Udruženje CRMA, 033/ 263-546 (Aleksandra Bosiočić Dronjić) ili Udruženje INFOHOUSE, 033/200-538 (Šejla Krehić).


Zajedno smo jači od korupcije!