Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na javnu debatu
11. Feb. 2013.
Pravosuđe u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije
Namjera debate je otvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u pravosuđu, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT organizuje javnu debatu „Pravosuđe u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“, u utorak 12. februara 2013. godine u bihaćkom  Hotelu Park koji se nalazi u ulici 5. Korpusa bb, sa početkom u 12 časova.    

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa, kao i medija. Moderator debate je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla, dugogodišnji aktivista iz oblasti ljudskih prava i građanskog aktivizma, a suorganizator Samir Halilović, DC Nove nade iz Bihaća.

 

Namjera debate je otvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u pravosuđu, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u pravosuđu Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013 godine. 

 

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe PRAVOSUĐE Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti pravosuđa. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 94 članice (institucije, nevladine organizacije i mediji ).

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e maila account@account.ba ili putem telefona 033 209 304 najkasnije do ponedjeljka 11. februara 2013. godine.