Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Transparency International
08. Feb. 2013.
Okrugli sto o izmjenama zakonskog okvira o sukobu interesa

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) organizuje Okrugli sto o izmjenama zakonskog okvira o sukobu interesa, na kojem će se diskusovati o prijedlozima izmjena zakona o sukobu interesa kako na nivou BiH, tako i na nivou Republike Srpske.

 

S obzirom na to da su izmjene oba zakona upućene u institucionalne procedure s ciljem njihovog usvajanja, ovo će biti prilika da se javnosti predstave prijedlozi, te da se pokrene javna rasprava o kvalitetu predviđenih rješenja i njihovim posljedicama po institut sukoba interesa u BiH. Ovo je takođe prilika za uspostavljanje dijaloga između predlagača, institucija koje provode zakone o sukobu interesa, kao i civilnog društva kako bi se unaprijedila transparentnost kreiranja zakonskog okvira, te kreirala što kvalitetnija zakonska rješenja.

 

Na Okruglom stolu će učestvovati predstavnici Centralne izborne komisije, Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u institucijama vlasti RS, zakonodavne i izvršne vlasti, međunarodnih institucija, civilnog društva i medija. 

 

Okrugli sto o izmjenama zakonskog okvira o sukobu interesa će se održati u ponedjeljak 11. februara 2013. godine, sa početkom u 11.00 časova u Hotelu Europe u Sarajevu. 

 

 

Dnevni red

Okrugli sto o izmjenama zakonskog okvira o sukobu interesa

11.2.2013.

Hotel Europe, Sarajevo

 

Uvodna riječ

11.00 Srđan Blagovčanin, izvršni direktor Transparency International BiH

 

Izmjene zakonskog okvira o sukobu interesa

11.05 Obrenka Slijepčević, predsjednica Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u institucijama vlasti Republike Srpske

 

11.20 Radoje Šupeta, Centralna izborna komisije BiH

 

11.35 Ivana Korajlić, Transparency International BiH

 

11.45 Diskusija

 

13.00 Kafa