Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Zdravstvo u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije
12. Feb. 2013.
Poziv na drugu javnu debatu u Brčkom
Pridružite nam se i budite slobodni poziv proslijediti onima koji imaju interes za ovu temu i mogu doprinijeti prevenciji i borbi protiv korupcije

Antikorupcijska mreža nastavlja sa inicijativama i koracima usmjerenim ka stvaranju države bez korupcije.

 

ACCOUNT vas, nakon uspješno realizirane javne debate Sektorske grupe Pravosuđa, poziva na drugu javnu debatu "", zakazanu za ponedjeljak 18. februar 2013. godine u Brčkom

Mjesto održavanja je pozorišna sala Gradskog omladinskog centra u ulici Trg pravde 18,  sa početkom u 12 časova.   

 

Učesnici su menadžeri bolnica, domova zdravlja, fonda zdravstvenog sistema, zdravstveni radnici, predstavnici sindikata zdravstva, lokalne policije, lokalne vlasti, sudije, tužioci, NVO, lokalni i entitetski mediji.

 

Moderator debate je  Neđo Ilić, direktor Bolnice Brčko distrikta BiH, a Udruženje građana "RAZRED"  i "Stop mobbing"  značajno su doprinijeli adekvatnoj realizaciji događaja.

 

Namjera debate je otvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju korupcije u zdravstvu, neophodnosti prevencije i suzbijanja njenih štetnih posljedica na ekonomski, pravni i institucionalni sistem zemlje.

 

Preporuke učesnika debate bit će integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe ZDRAVSTVO, Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti zdravstva.

 

Pridružite nam se i budite slobodni poziv proslijediti onima koji imaju interes za ovu temu i mogu doprinijeti prevenciji i borbi protiv korupcije.

 

Vidimo se u Brčkom!