Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na javne rasprave u Banjoj Luci i Brčkom
05. Mar. 2013.
Stanje korupcije u BiH i predložena rješenja u Nacrtima Agencije za javne nabavke i UG Tender
Javne debata biće održane u Banjoj Luci i Brčkom. U Banjoj Luci 06.03.2013.,sapočetkom u11 časova, u Sali 1 Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci (prvisprat), MajkeJugovića br 4, 78000 BanjaLuka. U Brčkom 07.03.2013. u 14:00 časova u prostorijama Pozorišne sale, Trg Pravde 18,


Antikorupcijska mreža ACCOUNT, ostvarujući dosljedno svoje mjesto i ulogu, da podstiče, koordinira i obezbjeđuje punu podršku svojim članicama ovom prilikom, uz punu podršku svih 98 članica, organizuje raspravu o navedenoj problematici.

Osnovna svrha održavanja javnih rasprava o izuzetno aktuelnoj i bitnoj problematici je pribavljanje mišljenja i stavova koji bi doprinijeli odlučnoj promjeni političke volje, prije svega kod rukovodstava političkih partija, a time i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, da se u BiH donese zaista antikoruptivan Zakon o javnim nabavkama, koji bi javni interes učinio apsolutno dominantnim u odnosu na prisutni privatni.


ACCOUNT procjenjuje da je ekonomsko, socijalno, političko, pa i moralno stanje u državi neodrživo i neizostavno nameće potrebu za hitno donošenje novog, isključivo antikoruptivnog, ZJN-a, kao najbitnijeg reformskog dokumenta, bez koga ne može odlučnije da počne istinska borba protiv korupcije u BiH društvu.


Za učešće u raspravama ACCOUNT poziva predstavnike političkih partija, delegate u Parlamentarnoj skupštini BiH, Vijeća ministara, značajnijih BiH, entitetskih i kantonalnih institucija, sindikata, većih ugovornih organa i ponuđača, akademske zajednice, udruženja privrednika, nevladinog sektora i sredstava javnog informisanja.


Molimo
sve pozvane učesnike da potvrde svoje učešće ili da obebzijede adekvatnu zamjenu kako bi i u organizacionom pogledu rasprava bila što uspješnija putem emaila account@account.ba ili tel: 033 200 538.

U nadi i očekivanju da ćete ispoljiti dobru volju i naći vremena za učešće i doprinos rješavanju izuzetno značajnog društvenog zadatka, srdačno Vas pozdravljamo.