Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Korupcija u pravosuđu
07. Mar. 2013.
Poziv na javnu debatu u Livnu

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Pravosuđe u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“, zakazanu za ponedjeljak 11. marta 2013. godine u Livnu, PTC Forum u ulici Splitska bb, sa početkom u 11 časova.

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa, kao i medija.

 

Moderator debate je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla, dugogodišnji aktivista iz oblasti ljudskih prava i građanskog aktivizma, a suoorganizator Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno).

 

Namjera debate je da otvori prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u pravosuđu, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u pravosuđu Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013. godine.

 

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe Pravosuđe Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti pravosuđa. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 94 članice (institucije, nevladine organizacije i mediji).

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e maila account@account.ba ili putem telefona 033 209 304 najkasnije do nedjelje 10. marta 2013. godine.