Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Korupcija u privredi
08. Mar. 2013.
Poziv na javnu debatu u Zenici

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Privreda u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“ zakazanu za utorak 12. marta 2013. godine u Zenici, u Sali općinskog vijeća na adresi Trg BiH 6, sa početkom u 11 časova.

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa, kao i medija.

 

Moderator debate je Senad Muslić, Forum građana Zenica, dugogodišnji aktivista iz oblasti zaštite ljudskih prava, koji je I suorganizator događaja.

 

Namjera debate je otvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u privredi, te našoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u privredi Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013 godine.

 

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe PRIVREDA Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz ove oblasti. 

 

Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 98 članica (institucije, nevladine organizacije i mediji ). 

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e maila account@account.ba ili putem telefona 033 209 304 najkasnije do ponedjeljka 11. marta 2013. godine.