Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na javnu debatu
15. Mar. 2013.
O korupciji u privredi u Banjoj Luci

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Privreda u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“, zakazanu za srijedu 20. marta 2013. godine u Banjoj Luci u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u ulici Đure Daničića 1/2. Debata će se održati u velikoj sali br. 25 sa početkom u 12 časova.

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa kao i medija. Moderator debate je Dubravko Pervan, predsjednik Sindikata uposlenika Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne te vođa Sektorske grupe Privreda.

 

Namjera debate je otvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u privredi, te našoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u privredi Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013. godine.

 

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe PRIVREDA Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz ove oblasti. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 98 članica (institucije, nevladine organizacije i mediji).

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem telefona 033 263 546, najkasnije do utorka 19. marta 2013. godine.