Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na javnu debatu
20. Mar. 2013.
O korupciji u obrazovanju razgovaramo u Bijeljini

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Obrazovanje u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“ zakazanu za ponedjeljak 25. mart 2013. godine u Bijeljini, u skupštinskoj sali Gradske uprave, sa početkom u 12 časova.    

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, institucija obrazovanja kao i medija. Moderator debate je Saša Marković, Omladinski komunikativni centar Banja Luka, a suoorganizator Helsinški odbor za ljudska prava u RS.

 

Namjera debate je stvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u obrazovanju, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana o stanju u obrazovanju Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013 godine. 

 

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe Obrazovanje Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti obrazovanja. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 94 članice (institucije, nevladine organizacije i mediji ). 

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem telefona 055/ 210-851 najkasnije do  24.3.2013. godine do 16 sati.