Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na javnu debatu
25. Mar. 2013.
O korupciji u privredi u Tuzli
Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Privreda u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“ zakazanu za 26.03.2013. godine u Tuzli u prostorijama J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, ulica Mihajla i Živka Crnogorčevića 7, 75000Tuzla, Sala za promocije, sa početkom u 12h

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, pravosuđa kao i medija. Moderator debate je Dubravko Pervan, predsjednik Sindikata uposlenika Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne te vođa Sektorske grupe Privreda.

Namjera debate je stvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u privredi, te našoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u privredi Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013. godine.

Preporuke učesnika debate biće integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe PRIVREDA Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz ove oblasti. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 98 članica ( institucije, nevladine organizacije i mediji ). Više podataka o mreži možete pronaći na www.account.ba.

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem telefona 033 263 546 najkasnije do 25. marta 2013. godine.