Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv borcima protiv korupcije
01. Apr. 2013.
Pošaljite svoje podatke za publikaciju "Ko je ko"
Antikorupcijska mreža ACCOUNT u okviru svog trogodišnjeg projekta, uskoro će objaviti publikaciju "Ko je ko" u borbi protiv korupcije.

U publikaciji će se naći sve članice Mreže, institucije, ali i druge organizacije u BiH koje nisu članice Mreže, a koje u svojim programima imaju cilj borbu protiv korupcije.

 

Do sada je u publikaciju uključeno oko 100 organizacija, institucija i pojedinaca i taj broj još uvijek nije konačan.

Antikorupcijska mreža ACCOUNT želi da ovu publikaciju izradi što kvalitetnije, te zbog toga već nekoliko mjeseci prikuplja podatke o organizacijama.

 

Publikacija će biti vrijedan alat za sve organizacije, inistitucije i pojedince koji žele sistemski da se posvete borbi protiv korupcije, jer dokument na jednom mjestu objedinjuje najznačajnije aktere u BiH koji su dali ili u ovom momentu daju ogroman doprinos u borbi protiv korupcije.

 

Kako bi ova publikacija bila potpuna, još jednom pozivamo sve organizacije, institucije i pojedince koji su uključeni, ili imaju u planu da dio svojih aktivnosti u budućnosti posvete borbi protiv korupcije, da pošalju svoje podatke, kako bi bili uvršteni u publikaciju "Ko je ko" u borbi protiv korupcije.

 

Napominjemo da svoje mjesto u publikaciji možete zauzeti i ako niste član Antikorupcijske mreže ACCOUNT.

 

Ukoliko želite da kao pojedinac, organizacija ili institucija budete uvršteni u publikaciju, molimo vas da nam pošaljete sljedeće podatke:

-Kratak opis organizacije;

-Misija organizacije;

-Ciljevi organizacije;

-Antikorupcijski projekti (ako ste imali);

-Kontakt (web, e-mail, telefon, fax...).

 

Podatke šaljite na mail: account@account.ba, ili infohouse@infohouse.ba, a za sve informacije pozovite na 033/263-546s i 033/209-304 ili pogledajte na www.account.ba.


ACCOUNT tim