Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv
05. Apr. 2013.
Javna debata o korupciji u obrazovanju u Tuzli

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Obrazovanje u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije“ zakazanu za utorak 09. aprila 2013. godine u Tuzli, JU Dom mladih, II sprat, Dragiše Trifkovića 2, Tuzla; sa početkom u 12 časova.

 

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, institucija obrazovanja kao i medija. Moderator debate je Saša Marković, Omladinski komunikativni centar Banja Luka.

 

Namjera debate je stvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u obrazovanju, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u obrazovanju Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013. godine.

 

Preporuke učesnika debate bit će integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe Obrazovanje Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti obrazovanja. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 94 članice (institucije, nevladine organizacije i mediji). 

 

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem telefona 033 263 546 najkasnije do 08. aprila 2013. godine do 16 sati.