Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv na pres konferenciju
17. Apr. 2013.
Predstvljanje prijedloga Nacrta Zakona o javnim nabavkama
Pozivamo Vas da medijski popratite Press konferenciju Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT i članice Mreže UG Tender iz Banje Luke koje će biti održana 18.04.2013. godine u periodu od 9:30-9:45, na II spratu Parlamentarne skupštine BiH (sala br 3)

Povod Press konferencije je prijedlog Nacrta Zakona o javnim nabavkama koji je pripremio UG Tender a Mreža ACCOUNT prihvatila, te koji ćemo dostaviti svim delegatima Parlamentarne skupštine koji prema objavljenom kalendaru upravo na 18. april imaju zasjedanje.

Na konferenciji predstavnik Mreže ACCOUNT Eldin Karić i predstavnik UG Tender Željko Grujić uručiti će novinarima prijedlog Nacrta Zakona i u kratkim crtama još jednom zamoliti medije i javnost da izvrše pritisak na donosioce odluka kako bi usvojili antikoruptivan Zakon o javnim nabavkama u BiH.

Razmjena mišljenja, uvođenje najboljih evropskih praksi u javnim nabavkama i usvajanje mehanizama koji zatvaraju prostor za moguće manipulacije od strane neodgovornih pojedica iz ugovornih organa i ponuđača, i koji obezbijeđuju zakonitiji rad, prije svega Agencije za javne nabavke i Ureda razmatranje žalbi, pa i Suda BiH, jedini je demokratski način za donošenje Zakona koji je preduslov borbe protiv korupcije.  

U nadi da ćete biti u mogućnosti prisustvovati konferenciji,

S poštovanjem,

Eldin Karić, CRMA
Zoran Dragičević, UG Tender