Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Sarajevo
23. Apr. 2013.
Konferencija "Tranzicija, privatizacija, korupcija"
U Sarajevu će 25. aprila 2013. godine u Bijeloj sali zgrade Parlamentarne Skupštine BiH sa početkom u 09.00 sati, biti održana konferencija “Tranzicija, privatizacija, korupcija”.

Na konferenciji je predviđeno obraćanje ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, ambasadora SAD-a Paricka Moona, direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Seada Lisaka i direktora Mreže nevladinih organizacija za borbu protiv korupcije – ACCOUNT Eldina Karića.

Konferencija će sastojati iz tri panela i to:

„Privatizacija kroz korupciju i njen utjecaj na sigurnost države“, „Privatizacija i korupcija“ i „Privatizacija i socijalna tranzicija sa posebnim osvrtom na prava radnika“.

Prije radnog dijela konferencije predviđeno je da ministar sigurnosti BIH, ambasador SAD-a, direktor Agencije za prevenciju korupcije i predstavnik ACCOUNT-a potpišu Memorandum o saradnji i pružanju međusobne pomoći u aktivnostima prevencije i  borbe protiv korupcije u BiH.

Ovaj akt predstavlja polaznu tačku za razvoj partnerstva na osnovu zajedničkih vrijednosti i uzajamnog poštovanja, a Ugovorne strane izražavaju spremnost da kroz buduće zajedničke aktivnosti značajnije unaprijede oblast međusobne saradnje i daju doprinos efikasnijoj prevenciji korupcije.