Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
25. Jan. 2016.
Poziv članicama mreže ACCOUNT za podnošenje aplikacija za grant program
Cilj ovog programa malih grantova je pružanje podrške za razvoj (i) projekata javnog zagovaranja antikorupcijskih inicijativa i (ii) strateških dokumenata za borbu protiv korupcije na općinskom i kantonalnom nivou

Centar za razvoj medija i analize (CRMA) kao nositelj i INFOHOUSE  kao glavni partner programa Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT, koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), poziva sve zainteresovane članice Mreže ACCOUNT da podnesu prijedloge projekata usmjerenih na javno zagovaranje aktivnosti u prevenciji i borbi protiv korupcije. Cilj ovog programa malih grantova je pružanje podrške za razvoj (i) projekata javnog zagovaranja antikorupcijskih inicijativa i (ii) strateških dokumenata za borbu protiv korupcije na općinskom i kantonalnom nivou. Prvi ciklus finansiranja će biti dodijeljen za period od jedne godine, sa početkom izdavanja grant sredstava najkasnije do marta 2016. i završetkom u martu 2017. godine.

ACCOUNT će dodijeliti male grantove za:

- ukupno pet (5) organizacija članica Mreže za projekte javnog zagovaranja u sektorima: javne nabavke, zviždači, zapošljavanje u javnom sektoru, zdravstvo i obrazovanje; i za

- ukupno sedam (7) organizacija članica Mreže za razvoj antikorupcijskih strategija u projektnim općinama i kantonima, s tim da se pet (5) grantova dodjeljuje za općinski nivo, a dva (2) granta za kantonalni nivo.

Maksimalan iznos sredstava po jednom grantu je 15,000 $ i biće dodjeljen članicama Mreže koje dostave najbolje prijedloge za projekte javnog zagovaranja, čime dobijaju i status liderskih organizacija u sektorskim grupama; te u maksimalnom iznosu od 5,000 $ (po grantu) za članice Mreže koje dostave najbolje projektne prijedloge za razvoj antikorupcijskih strategija na općinskom i kantonalnom nivou.

Mali grantovi će biti dodijeljeni putem konkurentnog procesa. Selekciona komisija sastavljena od dva predstavnika Udruženja CRMA i INFOHOUSE i jednog člana Odbora ACCOUNT-a će pregledati dostavljene aplikacije i pregled svih aplikacija sa ocjenom o relevantnosti će dostaviti u USAID. Finalni izbor primalaca granta  kao i odobrenje za dodjelu granta izvršiće USAID.

 Poziv ostaje otvoren tri sedmice od dana objavljivanja
do 15.02.2016. do 17:00 sati

Preuzmite aplikacioni obrazac i detaljno Uputstvo za aplikante:

Aplikacioni obrazac

Uputstvo za aplikante 
 

Aplikacije, potrebna dokumentacija kao i upiti, dostavljaju se isključivo elektronski na adresu grant@infohouse.ba