Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
26. Maj/Svibanj. 2017.
POTPISAN MEMORANDUM SA VLADOM TK: Puna podrška ACCOUNT-u, APIK-u i Timu za borbu protiv korupcije TK
Potpisivanju Memoranduma o saradnji su prisustvovali i ministar MUP-a TK Husein Topčagić, ministrica pravosuđa Ivana Kulić, predsjednik Tima za borbu protiv korupcije TK Miralem Halilović, i predstavnici članica Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT Ervin Turbić iz UG Justicia i Elizabeta Lukavčević iz Biroa za ljudska prava

Direktor Antikorupcijske mreže ACCOUNT, Eldin Karić,  premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić, potpisali su danas Memorandum o saradnji.

- Potpisivanje Memoranduma pokazuje jasno opredjeljenje Vlade TK da se uhvati u koštac sa korupcijom i kriminalom, rekao je premijer Bego Gutić i dodao da Startegija za borbu protiv korupcije Vlade Tuzlanskog kantona već daje rezultate na terenu u aktivnostima MUP-a i tužilaštva.

- Mi kao Vlada dajemo punu podršku našem Timu za borbu protiv korupcije, APIK-u i ACCOUNT-u, rekao je Gutić.

Direktor Mreže ACCOUNT, Eldin Karić je pozdravio činjenicu da je potpisivanje Memoranduma vrlo brzo dogovoreno i izrazio nadu da će se ovakva brza dinamika zadržati i u realizaciji aktivnosti.

- Sa Timom za borbu protiv korupcije TK će sarađivati članice ACCOUNT-a iz ovog Kantona, Justicia i Biro za ljudska prava Tuzla, a ACCOUNT će pružiti i ekspertsku podršku, naglasio je Karić.

Potpisivanju Memoranduma o saradnji su prisustvovali i ministar MUP-a TK Husein Topčagić, ministrica pravosuđa Ivana Kulić, predsjednik Tima za borbu protiv korupcije TK Miralem Halilović, i predstavnici članica Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT Ervin Turbić iz UG Justicia i Elizabeta Lukavčević iz Biroa za ljudska prava.

Potpisivanjem Memoranduma formalizira se saradnja strana potpisnica na realizaciji mjera iz Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015-2019), u dijelu koji predviđa učešće organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije i u dijelu ostvarivanja saradnje u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.