Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
NEDOREČENA REGULACIJA OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU
Federalna legislativa nije adekvatna za kantonalnu primjenu
TUZLANSKI KANTON - SEKTORSKA GRUPA “ZAPOŠLJAVANJE” PREDSTAVILA REZULTATE ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
Nisu otklonjeni uzroci korupcije prilikom zapošljavanja kandidata u državnu službu u Tuzlanskom kantonu
BOSANSKO - PODRINJSKI KANTON - SEKTORSKA GRUPA “ZAPOŠLJAVANJE” PREDSTAVILA REZULTATE ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
Nužno usvajanje adekvatnih podzakonskih akata
PREDSTAVLJENI REZULTATI MONITORINGA U SEKTORU ZDRAVSTVA
Prividna transparentnost nabavki lijekova
SREDNJO- BOSANSKI KANTON - PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
Mnogobrojna pitanja neregulisana, preuzeta federalna regulativa
PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
Legislativa prividno transparenta i objektivna
MONITORING PRIMJENE ZAKONA O ZAŠTITI “ZVIŽDAČA” U REPUBLICI SRPSKOJ
Formalni uslovi ispunjeni, prijave korupcije izostale
Legislativa potencijalno koruptivna, praksa dokazano koruptivna
PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
Legislativa potencijalno koruptivna, praksa dokazano koruptivna
PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU
UG JUSTICIA PREDSTAVILA REZULTATE MONITORINGA KORUPCIJE U SEKTORU JAVNIH NABAVKI
200 žalbi na nabavke, zakon prekršen 137 puta!
Rezultati Analize zakonodavnog okvira u oblasti zapošljavanja u javnom sektoru u Županiji Posavskoj
Rukovodioci i dalje biraju podobne
APIK i INFOHOUSE dodijelili nagrade za najbolje likovne i literarne radove
13. Dec. 2017.
Problemu korupcije u budućnosti treba posvetiti više pažnje
Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i INFOHOUSE dodijelili nagrade za najbolje likovne i literarne radove

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i INFOHOUSE danas su, povodom obilježavanja 9. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH organizirali dodjelu nagrada za najbolje likovne i literarne radove za učenike osnovnih i srednjih škola u BiH na temu "Pošteno/nepošteno".

Nagrađenim učenicima i njihovim profesorima tokom svečanosti obratili su se direktor Agencije Hasim Šabotić i direktorica Fondacije INFOHOUSE Dženana Alađuz, nakon čega su uručene nagrade za prva tri mjesta u kategorijama likovni i literarni radovi za učenike osnovnih i srednjih škola.

- Pohvalno je ono što smo uočili kroz organizaciju ovog takmičenja, a to je da učenici odlično razlikuju ispravna ponašanja od neispravnih. Međutim, uočili smo i ono što nas je zabrinulo a to je nedostatak reakcije na neispravne oblike ponašanja. Najčešći razlozi koje učenici navode kao osnovne zbog kojih ne reaguju na takva ponašanja su nedostatak hrabrosti, manjak znanja o tome kako da se zaštite i etiketiranje - rekao je direktor Šabotić. 

 

Također, skrenuo je pažnju i na zabrinjavajuću pojavu koju je Komisija koja je pregledala radove uočila kada je riječ o pristiglim radovima, a to je da je veliki broj učenika na temu „Pošteno/nepošteno“ obrađivao temu vršnjačkog nasilja.

- Stoga sam, ne kao direktor Agencije, već kao roditelj, dužan da ukažem na ovu pojavu i da svima nama koji se na bilo koji način bavimo radom sa djecom sugerišem da ovom problemu u budućnosti posvetimo više pažnje - rekao je Šabotić.

Direktorica Fondacije INFOHOUSE je kazala da joj je čast biti dio ovog događaja, te da s ponosom uručuje dio nagrada najboljim učenicima.

- Borba protiv korupcije počinje od najmlađih dana kroz prevenciju i prostor da mladi izraze svoje stavove. Fondacija INFOHOUSE će uvijek podržavati mlade u njihovim aktivnostima - istakla je Alađuz.

Agencija je dodijelila ukupno 12 nagrada, dok je nevladina organizacija INFOHOUSE uručila tri posebne nagrade za ovo takmičenje. Najbolji likovni radovi učenika bit će štampani na kalendaru Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2018. godinu, dok će najbolji literarni radovi biti štampani u publikacijama Agencije za 2018. godinu.