Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
29. Sep. 2014.
OPĆINA MAGLAJ: Transparentna podjela pomoći
ACCOUNT pozdravlja napore Općine Maglaj da svoj rad učine što transparentnijim i poziva svoje članice i sve zainteresovane da prate distribuciju humanitarne pomoći u Maglaju i na taj način pomognu Općini da zloupotrebe svedu na minimum. Ukoliko uočite nepravilnosti, obratite se ACCOUNT-u na account@account.ba
Štete od majskih poplava i klizišta u Maglaju se procjenjuju na 166 miliona KM

U nastojanju da spriječi zloupotrebe humanitarne pomoći i podjelu učini što transparentnijom, Općina Maglaj je na svojo zvaničnoj Internet prezentaciji www.maglaj.ba postavila pretraživi Registar poplavljenih i Pregled donacija. Ove dvije liste se redovno ažuriraju, a u Pregledu donacija svi zainteresovani mogu vidjeti ko je, kada, koliko i od koga dobio pomoć, kao i u čemu su se sastojale te donacije.
Svi mogu znati šta se radi u Maglaju, ko je šta dobio i dogovaramo pomoć, rekao je Mehmed Mustabašić, načelnik Općine Maglaj u nedavnom razgovoru za Žurnal.
Načelnik Mustabašić je tom prilikom naglasio da su u Maglaju suočeni sa problemom donatora koji pomoć dijele direktno korisnicima, bez konsultacija sa Općinom ili Civilnom zaštitom.
Oni podijele to što imaju, svi misle da je to donacija od Općine, pa neki misle da su zapostavljeni i zaboravljeni, rekao je Mustabašić Žurnalu.
Načelnik Maglaja je također rekao da je svjestan da se povremeno dešavaju neke nepravilnosti, ali da se svi problemi na koje naiđu rješavaju u hodu.
ACCOUNT pozdravlja napore Općine Maglaj da svoj rad učine što transparentnijim i poziva svoje članice i sve zainteresovane da prate distribuciju humanitarne pomoći u Maglaju i na taj način pomognu Općini da zloupotrebe svedu na minimum. Ukoliko uočite nepravilnosti, obratite se ACCOUNT-u na account@account.ba.
Općina Maglaj je jedna od bh. općina koje su pretrpjele najveće štete u katastrofalnim poplavama koje su u maju pogodile Bosnu i Hercegovinu. Obilne padavine su pokrenule i veliki broj klizišta, a štete u ovoj Općini se procjenjuju na 166 miliona konvertibilnih maraka.