Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Virtuelni parlament
23. Nov. 2012.
Chat sa Šemsudinom Mehmedovićem
Najavljen i prvi razgovor uživo u stvarnom vremenu, popularno zvani chat sa gospodinom Šemsudinom Mehmedovićem, zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta BiH

Nakon što su Centri Civilnih Inicijativa (CCI) 16.11.2012.g. u Parlamentarnoj skupštini BiH, pred predstavnicima zakonodavne vlasti, nevladinim organizacijama, medijima i građanima predstavili virtuelnu građevinu -“Virtuelni parlament” u kojoj je smješteno preko 600 virtuelnih kancelarija poslanika i delegata, kao i skupštinske sale, od kantonalnog, entitetskog, do državnog nivoa, imamo i prvi najavljeni razgovor uživo, popularno zvani chat.


G-din Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će biti na raspolaganju građanima za razgovor uživo putem chata u subotu, 24.11.2012.g. u 9 sati.


Pozivamo građane da se uključe u ovaj razgovor, registracijom na portalu www.virtuelniparlament.ba.


Ova građevina (www.virtuelniparlament.ba)  daje mogućnost svim parlamentarcima u BiH  da kroz svoje virtuelne urede pokažu spremnost i zainteresiranost da direktno komuniciraju s građanima, dok  s druge strane, građani imaju priliku i mogućnost,  ne samo preciznog uvida u rad poslanika, nego i direktnog uključivanja u proces donošenja odluka,  te da, komunicirajući s njima, insistiraju na konkretnim rezultatima, radu i obavezama poslanika.


Drugim riječima, Virtuelni parlament neće biti samo mjesto za informisanje o radu parlamentaraca i parlamenata, nego i mjesto na kojem će svi oni koji to žele, moći direktno komunicirati sa svojim izabranim predstavnicima, bilo putem pitanja, chata, elektronske pošte, bloga, te pokretanjem inicijative, tematske rasprave i sl.


Korisnicima Virtuelnog parlamenta je omogućeno vrlo jednostavno kretanje kako kroz institucije vlasti, tako i kroz pojedinačne urede poslanika i delegata, te se iskreno nadamo da će ova građevina, koju CCI stavlja na raspolaganje građanima i parlamentarcima biti maksimalno korištena kako bi se predstavnici vlasti približili građanima i njihovim problemima i zajednički radili na njihovom rješavanju. Vjerujemo da će ovaj vid komunikacije potaknuti građane da, sa informacijom više, budu aktivniji i zahtjevniji u političkom životu svoje zajednice, što za rezultat može jedino imati efikasniju, transparentniju i odgovorniju vlast.